Systém VAKS opět - patentované řešení pro uchování čerstvých potravin

Žádaný systém „VAKS“ opět v nabídce

Systém "VAKS" je jednoduchý, praktický originální a patentovaný vynález pro skladování a konzervaci potravin a nápojů odsátím vzduchu.

Problematiku uchování čerstvých potravin řeší snad každý. Existuje tolik způsobů - někdo používá jako konzervující látku velkou dávku octu, jiný důkladně sterilizuje, další dává přednost delšímu vaření... Nežádoucím výsledkem těchto postupů je jednak částečná ztráta přirozené chuti a jednak podstatně menší obsah vitálních hodnot. Tomu může zabránit prostý a při tom účinný způsob konzervování za pomoci mechanického systému VAKS, který se používá pro odsátí co největšího množství vzduchu ve sklenicích o průměru sedm centimetrů. VAKS se skládá se ze dvou dílů: vakuové pumpičky a víčka VVK-1.

Potraviny konzervované systémem VAKS vydrží až 3-5 krát déle, než při skladování obvyklým způsobem.

Při výrobě systému VAKS se používají jen osvědčené materiály nejvyšší potravinářské kvality. Odsátí co největšího množství vzduchu je přirozený způsob uchování potravin šetřící vitamíny a živiny, potraviny si udržují mnohem déle své vlastnosti! VAKS lze použít v domácnosti, dílně, na cestách či dovolené.

VAKS zachovává svěžest a čerstvost potravin mnohem déle, než obvyklé metody skladování. Je to tím, že při odsátím vzduchu se výrazně snižuje množství kyslíku v nádobě, což výrazně zpomaluje oxidační procesy.

Systém VAKS se výborně uplatní při

  • konzervování ovoce, zeleniny, bobulí, šťáv a skladování potravin při teplotě 3-5 Co;
  • skladování sušeného ovoce, sypkých potravin a semínek (mouka, pohanka, slunečnice apod.), koření a potravin, které aktivně pohlcují a vydávají pachy;
  • při skladování sýrů a mléčných výrobků, neboť zde dochází ke značné ztrátě bílkovin, produkty kvasí, hořknou a objevuje se na nich i plíseň;
  • ochraně před hmyzím napadením (brouci, moli, roztoči,…);
  • uchování čerstvosti a chuti chleba, zamezuje jeho vysušení či plísni v případě vlhkosti;
  • skladování kávy a čaje, které se prodávají ve vakuových baleních - po rozbalení umožňuje použití systému VAKS zachovat chuť i aroma;
  • skladování technických tekutin a preparátů, které za přístupu vzduchu schnou, jako například barvy, lepidla apod. - v tomto případě je zde pouze jediný „problém“- víčko se již dále nedá používat k uchování potravin; důležité také je, aby se skladovaná tekutina nedostala na víčko, čímž by ho mohla neznehodnotit.

Systém VAKS - patentované řešení pro uchování a konzervaci čerstvých potravin